Foruma dön
Sohbet10 yanıt

Peugeot 408 Kullanıcı Yorumları

Yanıtlar

10 yanıt
Konu Sahibi

Öncelikle PSA grubu otomobil markaları (Peugeot, Citroen, Opel vs.) piyasada iyi bir üne sahip değil. Bunun başlıca sebepleri eski tip 1.2 PureTech motorun ıslak kayış sistemine sahip olması ve diğer elektronik sorunların yetkili servislerde çözümlenemiyor olmasıdır. Buna ek olarak yıllardır süre gelen "Pejo yatak sarar" denmesinin bizlerde keskin bir kanı oluşturması da tüketicide bu algıyı destekliyor. Ancak ben 408 özelinde konuşmam gerekirse 20 bin km kullandığım aracımda bir arıza eksik sorun uyarı yaşamadan kullanıyorum. Bu şekilde kullanan da bir çok insan var. 70-80 bin kmlerde tertemiz olanlar var. Bu "tertemiz" tabirine yağ süzgecinde kayıştan kopup gelen tortular da dahil. Ayrıca şu an piyasada satılan yeni araçlarda her markaya ait şikayetler var ve nitelikli arızalar olanlar da mevcut. DSG şanzıman, alternatör gibi yüksek maliyetli arızalar da mevcut. Ki bu arızaları veren araçların fiyatları da Peugeot 408'den yüksek durumda. Peki 408'in kullanıcısı içine sinmeyen trigeri ne kadar maliyetle değiştiriyor? 15-20 bin TL. Evet tam olarak şu dönemde standart garantili araçların sıradan bakım ücreti kadar. Bunu da güvenemeyen kullanıcı fazlasıyla güvenli alanda kalarak 50binde değiştirirse (yetkili servis ve doğru yağ kullanımıyla) sorunsuz sıkıntısız biner. Elektronik arızalar olanları dahil etmiyorum ki bu maalesef günümüzde 10 milyon TL değerindeki Mercedes araçları çekici kasasında gezdirecek şekilde günümüzün sorunu. Bunda da yetkili servislerin iş bilmezliği ile hukuki yolların uzun zaman alması etkili oluyor. Demem o ki aslında arızalanan bir araçtan ziyade fazlasıyla abartılan bir araç mevcut. Full yetkili servis bakımlı DSG şanzıman Tiguan çekiciye çıkınca bu kadar reklam olmadı. Neden? Almanların bir bildiği vardır çünkü. :) Konuya katılmak isteyenlerin yorumlarını bekliyorum.

1.2 motora aldanmayın hocam araç gayet iyi gidiyor ben küçük diyenleri anlamıyorum yani performans beklemek zaten saçma ama motor hiç bir şekilde üzmüyor yakıt olarak ta performans olarak da gayet güzel aracın donanımları da bir çok markada opsiyon olarak sunuluyor bu paralara egeanın dolusunu alacağıma 408 in boşunu alırım hem daha yakışıklı hem daha dolu Tabikide tercihler tartışılmaz ben 1.2 hybrid 408 kullanıyorum gayet memnunum daha iyilerinin herkese nasip olması dileğiyle ❤️

1.2 motorların korkulu rüyası her zaman yağda dönen kayış denildi yanlış yağ ve orjinal olmayan filtreleride kimse konuşmadı. Kalitesiz yakıtta motor ışığının en büyük etkenlerinden piyasada olan çoğu ustanın buji değişimlerinde magnetle indirmek yerine bujiyi yuvaya atarak ucunu kapatması dahil sıkıntısız f/p araçları (3008 Full Elektrikli Beyin problemi dışında)

Merhaba öncelikle herkese iyi günler dilerim . 2023 mart ayından itibaren 408 gt kullanıcısıyım şuan aracım 40bin km de . Aracın yakıt ortalaması istanbul trafiğinde 8 lerde geziyor. Sürüşü çok konforlu ayrıca bu paraya bu kadar donanım sunan başka bir marka yok yarı otonom,direksiyon-koltuk ısıtma , masaj vs vs her türlü özellik mevcut . Motora gelecek olursak garanti süresi 10 yıla çıkarıldı. 1.2 puretech gayet tatmin edici gayet verimli bir motor. Düz yolda 225-230 civarı yapıyor.

40bin km boyunca bakımlar dışında sadece dikiz aynasının altından gelen trim sesi için ekstran servise gittim . Ayrıca 1-2 defa ekran donmasıyla karşılaştım. Bagaj hacmi büyük lakin tasarımından dolayı bazen eşyalar sığmıyor. Arka diz mesafesi gayet tatmin edici . Koltukların suni derisi hala ilk günkü gibi soyulma vs yaşamadım.

2 bakımda bir mutlaka buji değişirse 40-50 bin km aralığında triger değişip yağ pompası temizlenirse motor olarak bir risk kalmaz. 1.2 ideal performansı var ama o görünüşe 1.6 225 yakışır 😁 elektrik aksamı içinde +2 yıl uzatılmış garanti ile 5 yıl masrafsız binebilirsiniz rakiplerinden çok farklı değil her markanın araştırdığınızda trim sesi ve elektorik problemleri olabiliyor. Önemli olan çözebilecek iyi bir yetkili servis bulabilmek

408 1.2 allure su an 101000 km de bakimlari haric masraf cikarmadi. Tedbiren bu arwlar triger kayisini degistirecegim. Hem havali hem de saglam makine. Bence algilari degistrecek turden bir saglamligi var. Belki benim sansima boyledir ama hic sorun yasayan duymadim

Beklenmeyen bir hata oluştu. Yenile×