Yanıtlar
15 yanıtÖnümüzdeki ay inşallah ilk arabamı alıcam 600.000 tl bütçem var ama aklımda bir araba modeli yok çok eski olmayan mantıklı araç önerisi verirseniz memnun olurum
Astra J 1.3cdti değerlendirebilirsin o bantlara temiz örnekleri bulunabiliyor. Yakıtı iyidir yol tutuşu keza öyle. Parçası kolay bulunur motor da sorunsuzdur. Birkaç ufak problem çıkarabilir fakat çözülmeyecek dertleri olmayan bir araç.
Benim de aklımda o var ama kilometreleri yüksek kaç kilometrelerde alınır
Honda civic vtec 2 alabilirsin düşük model senin için uygunsa
@engincanyilmaz 250-300bin bandına kadar rutin bakım haricinde problem yaşatmaz. Sonrasında ise rutin dizel problemleri ile karşılaşabilirsin. 1.3cdtide en maliyetli tamirat baskı balatadır. Kaldırmalı volan vardır ve torna işlemi uygun değildir. Bu sebeple komple baskı volan ve rulmanları değiştirmen gerekir. Günümüzde bu işlemin sadece parça olarak maliyeti ortalama 20-25 bandında. Bir de şehire göre ortalama 8k şanzuman indirip bindirme yazıyorlar. Sonrasında ise her dizelde oluşabilecek...
Oluşabilecek o efsanevi 3 problemi kovalaman gerekecek 1-enjektör. 4 enjektör revizesi ortalama 25 bandında 2-turbo. Revizesi ortalama 25 bandında. 3-egr-dpf. Yanlış hatırlamıyorsam j kasada dpf yok fakat olsa bile problem değil, egzozcu içindeki malzemeye karşılık genelde ücretsiz boşaltıyor. Egryi de körletiyor ve sonra yazılımsal olarak iki sistemi de kapatıyorsun. Sonrasında sorunsuz sıkıntısız uzun yıllar mekanik olarak baş ağrısız kullanmaya devam edebilirsin.
Ve son olarak üstteki cevabı yazan arkadaş yanlış anlamasın beni lütfen fakat 600bin lirayı 2007 model hiçbir artı özelliği olmayan(yalıtım, fren,yol tutuş...) sadece sorunsuzluğu ile ünlü bir arabaya vermek, ki o rakamlara yüksek ihtimalle 3-5boya 1 değişenli 260 binde falan bulacaksın. Vermenin "bence" hiçbir manası yok.
Mazda 3 öneririm. Altyapısı ford focus 2nile aynı hatta focus/ cmax ile aynı .motor 1.6 ford motorludur. Eğer performans derdiniz yoksa idealdir. Ki dizel versiyonu da vardır. 2006 vtec alacağıma 2010 mazda 3 aldım. Touring pakette;otomatik far , otomatik silecek, makyaj aynası ışıklı, gözlük kabı, otomatik dual klima gibi özellikler mevcuttur. Bir üst donanımında koltuk ısıtma sunroff ve hız sabitleyici mevcuttur. Far mercekli olduğundan led far takarak daha iyi görüş alabilirsiniz.
Jazz veya fn2 civic
mk2 leon öneririm 1.4 tsi alt takım kalitesi ve sürüş hissiyatı olarak çok tatmin eder km leri biraz yükseldi fakat sorunsuz bir araçtır 125 hp fr yakalamazsanız bile diğer paketlerini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz o paralara bulunabilir iyi bir araştırmayla